Най-вълшебното място на света – Дисниленд

от Вилислав

Париж винаги е бил впечатляващо и любимо място за мен, но този път причината за пътуването ми до там не беше Айфеловата кула, нито Лувъра. С приятелите ми отдавна планирахме това пътуване и с нетърпение го очаквахме. Купихме билетите почти половин година преди това, само за да знаем че пътуването ни е сигурно. Въпреки, че отдавна вече не сме деца, се вълнувахме не по-малко. Дисниленд винаги е бил мечтано място за мен и се радвам, че споделих емоцията си в този ден с едни от най-близките ми хора.


Повярвайте ми, без значение от възрастта ви, Дисниленд определено е едно от най-магичните места, които ще посетите някога. Отново ще усетите какво е да си дете. Ще си припомните онова чувство на безгрижност, когато по цял ден играехме навън без да си гледаме часовниците и да бързаме за някъде. Усетих едно такова чувство на удивление и еуфория, от цялата тази приказна обстановка и всички щастливи и усмихнати лица наоколо. Най-вълшебното място на света, в най-романтичния град.


Как да стигнете до Дисниленд

Евро Дисни, както го наричат във Франция, се намира само на час път с влак от центъра на Париж. Това е най-лесният и най-бързият начин да стигнете до там. Ще си спестите време в търсене на място, където да паркирате. А и билетът ви в посока е само 7.50 евро. След като слезете на последната спирка – Marne-la-Vallée–Chessy, ще повървите 2-3 минути до входа на парка.

Работното време на Дисни е от 10 сутринта до 10 вечерта. Моят съвет е да бъдете там в 9:30, за да сте сред първите, които ще влязат. Опашките обикновено са огромни, за това първото нещо, което ще направите като влезете, е да си вземете Fastpass пропуски за най-интересните влакчета, на които искате да се возите. На този пропуск имате определен час, в който трябва да бъдете там и не чакате на опашка. Въпреки това се подгответе за чакане с часове, защото имате право само на един fastpass за всяка атракция. На последното влакче, на което се качихме – Индиана Джоунс, чакахме час и двайсет минути. И цялото това чакане само за две минути щастие.. Ха-ха, но си струваше!


Билети

Най-лесният начин да си купите билети е онлайн от официалният сайт на Дисниленд тук. Цените зависят от датите и пакета, които ще изберете. За разлика от Disney World във Флорида, който е с цели пет парка, Дисни в Париж е само с два, така че бихте могли да посетите и двата в един ден, макар че ще ви дойде доста припряно и не мисля, че ще се насладите толкова на времето си там. Ние посетихме само един от парковете – Disneyland Park. Ориентировъчно цените са между 80 и 100 евро за един ден, като включват вход и неограничено ползване на всички атракции в парка.


Какво да посетите в Дисниленд Париж

В Евро Дисни има два парка – Disneyland Park и Walt Disney Studios Park. Disneyland Park е по-големият от двата и там се намира замъкът на Спящата красавица – емблемата на парка.

Ако сте решили да посетите и двата парка, започнете се Walt Disney Studios Park, защото е по-малък и може да обиколите най-интересните атракции за 2-3 часа. Около обяд може да отидете в Disneyland Park, където да обядвате в някой от приказно декорираните заведения и да продължите с обиколката по атракциите. Около замъкът на Спящата красавица има и много магазини за сувенири – не пропускайте да си вземете нещо за спомен.


Това е моят списък с топ влакчета и атракции в Disneyland Park, които може да посетите:

Влакчета: 

 • Hyperspace Mountain
 • Indiana Jones
 • Star Tours
 • Pirates of the Caribbean
 • Snow White and the Seven Dwarfs
 • It’s a Small World
 • Peter Pan’s Flight
 • Mad Hatter’s Teacups
 • Phantom Manor
 • The Carousel

Атракции:

 • Sleeping Beauty’s Castle (най-красивият замък на Дисни, а най-хубавото е че можете да се разходите из него)
 • Alice in Wonderland Labyrinth
 • Вечерното шоу с фойерверки

Абонирай се, за да получаваш редовни вдъхновения за нови дестинации и ексклузивни оферти всеки месец!

Още интересни неща за вас